Problems uploading form from build.odk to appspot aggregate instance

We're having some trouble uploading a form created on the
build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance.

The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying
to post to Aggregate."}

We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple
forms are not uploading either. I understand that some work was being
done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look
like it has fixed this problem.

I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed.

Regards,

Satadru

Hi Satadru:

What is your build username, and the name of the build form you are trying to upload?

Thanks,
—Clint Tseng

··· On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote:

We're having some trouble uploading a form created on the
build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance.

The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying
to post to Aggregate."}

We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple
forms are not uploading either. I understand that some work was being
done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look
like it has fixed this problem.

I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed.

Regards,

Satadru

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

build username: satadru
form name: CCNYTest7

··· On Tue, Mar 1, 2011 at 12:13, Clint Tseng wrote: > Hi Satadru: > > What is your build username, and the name of the build form you are trying to upload? > > Thanks, > —Clint Tseng > > On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote: > >> We're having some trouble uploading a form created on the >> build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance. >> >> The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying >> to post to Aggregate."} >> >> We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple >> forms are not uploading either. I understand that some work was being >> done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look >> like it has fixed this problem. >> >> I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed. >> >> Regards, >> >> Satadru >> >> -- >> Post: opendatakit@googlegroups.com >> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en > > -- > Post: opendatakit@googlegroups.com > Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com > Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >

Also make sure you are using Aggregate 0.9.4. No other versions of
Aggregate support posting the forms from Build.

··· On Tue, Mar 1, 2011 at 9:26 AM, Satadru Pramanik wrote: > build username: satadru > form name: CCNYTest7 > > On Tue, Mar 1, 2011 at 12:13, Clint Tseng wrote: >> Hi Satadru: >> >> What is your build username, and the name of the build form you are trying to upload? >> >> Thanks, >> —Clint Tseng >> >> On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote: >> >>> We're having some trouble uploading a form created on the >>> build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance. >>> >>> The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying >>> to post to Aggregate."} >>> >>> We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple >>> forms are not uploading either. I understand that some work was being >>> done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look >>> like it has fixed this problem. >>> >>> I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed. >>> >>> Regards, >>> >>> Satadru >>> >>> -- >>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >> >> -- >> Post: opendatakit@googlegroups.com >> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >> > > -- > Post: opendatakit@googlegroups.com > Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com > Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >

Aah! I'm using the 1.0 version... Going forward, when should we
expect compatibility with 1.x?

··· On Tue, Mar 1, 2011 at 15:13, W. Brunette wrote: > Also make sure you are using Aggregate 0.9.4. No other versions of > Aggregate support posting the forms from Build. > > On Tue, Mar 1, 2011 at 9:26 AM, Satadru Pramanik wrote: >> build username: satadru >> form name: CCNYTest7 >> >> On Tue, Mar 1, 2011 at 12:13, Clint Tseng wrote: >>> Hi Satadru: >>> >>> What is your build username, and the name of the build form you are trying to upload? >>> >>> Thanks, >>> —Clint Tseng >>> >>> On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote: >>> >>>> We're having some trouble uploading a form created on the >>>> build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance. >>>> >>>> The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying >>>> to post to Aggregate."} >>>> >>>> We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple >>>> forms are not uploading either. I understand that some work was being >>>> done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look >>>> like it has fixed this problem. >>>> >>>> I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed. >>>> >>>> Regards, >>>> >>>> Satadru >>>> >>>> -- >>>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >>> >>> -- >>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >>> >> >> -- >> Post: opendatakit@googlegroups.com >> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >> > > -- > Post: opendatakit@googlegroups.com > Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com > Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >

The functionality will be added when Aggregate 1.0 is officially
released which is scheduled to happen around the first of April. Right
now Aggregate is0 in the alpha stage, it will then move to beta, then
it will be released. In alpha we are letting people play with it and
give feedback while we are moving ahead with other parts of the
development. The whole security model of Aggregate is changing and
build will migrate to that security model once it's complete.

Waylon

··· On Tue, Mar 1, 2011 at 1:13 PM, Satadru Pramanik wrote: > Aah! I'm using the 1.0 version... Going forward, when should we > expect compatibility with 1.x? > > On Tue, Mar 1, 2011 at 15:13, W. Brunette wrote: >> Also make sure you are using Aggregate 0.9.4. No other versions of >> Aggregate support posting the forms from Build. >> >> On Tue, Mar 1, 2011 at 9:26 AM, Satadru Pramanik wrote: >>> build username: satadru >>> form name: CCNYTest7 >>> >>> On Tue, Mar 1, 2011 at 12:13, Clint Tseng wrote: >>>> Hi Satadru: >>>> >>>> What is your build username, and the name of the build form you are trying to upload? >>>> >>>> Thanks, >>>> —Clint Tseng >>>> >>>> On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote: >>>> >>>>> We're having some trouble uploading a form created on the >>>>> build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance. >>>>> >>>>> The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying >>>>> to post to Aggregate."} >>>>> >>>>> We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple >>>>> forms are not uploading either. I understand that some work was being >>>>> done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look >>>>> like it has fixed this problem. >>>>> >>>>> I'm happy to provide any information necessary to help get this fixed. >>>>> >>>>> Regards, >>>>> >>>>> Satadru >>>>> >>>>> -- >>>>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>>>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>>>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >>>> >>>> -- >>>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >>>> >>> >>> -- >>> Post: opendatakit@googlegroups.com >>> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >>> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >>> >> >> -- >> Post: opendatakit@googlegroups.com >> Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com >> Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en >> >

Until support is added to Aggregate 1.0, you will need to Export to XML from
Build then upload the form manually into Aggregate.

Mitch

··· On Tue, Mar 1, 2011 at 2:46 PM, W. Brunette wrote:

The functionality will be added when Aggregate 1.0 is officially
released which is scheduled to happen around the first of April. Right
now Aggregate is0 in the alpha stage, it will then move to beta, then
it will be released. In alpha we are letting people play with it and
give feedback while we are moving ahead with other parts of the
development. The whole security model of Aggregate is changing and
build will migrate to that security model once it's complete.

Waylon

On Tue, Mar 1, 2011 at 1:13 PM, Satadru Pramanik satadru@gmail.com wrote:

Aah! I'm using the 1.0 version... Going forward, when should we
expect compatibility with 1.x?

On Tue, Mar 1, 2011 at 15:13, W. Brunette wbrunette@gmail.com wrote:

Also make sure you are using Aggregate 0.9.4. No other versions of
Aggregate support posting the forms from Build.

On Tue, Mar 1, 2011 at 9:26 AM, Satadru Pramanik satadru@gmail.com wrote:

build username: satadru
form name: CCNYTest7

On Tue, Mar 1, 2011 at 12:13, Clint Tseng cxlt@cs.washington.edu wrote:

Hi Satadru:

What is your build username, and the name of the build form you are
trying to upload?

Thanks,
—Clint Tseng

On Mar 1, 2011, at 8:56 AM, Satadru Pramanik wrote:

We're having some trouble uploading a form created on the
build.opendatakit.org site to our appspot aggregate instance.

The error we get is this: {"error":"Something went wrong when trying
to post to Aggregate."}

We're not uploading too complicated a form, and in fact very simple
forms are not uploading either. I understand that some work was
being

done on the build.opendatakit server recently, but it doesn't look
like it has fixed this problem.

I'm happy to provide any information necessary to help get this
fixed.

Regards,

Satadru

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

--
Post: opendatakit@googlegroups.com
Unsubscribe: opendatakit+unsubscribe@googlegroups.com
Options: http://groups.google.com/group/opendatakit?hl=en

--
Mitch Sundt
Software Engineer


University of Washington
mitchellsundt@gmail.com